De Kikker; Méér dan alternatief wonen! 
Tiny House De Kikker

Tiny House De Kikker

Droom jij ook van het wonen in een Tiny House?


De Kikker is één van de weinige tiny houses met optimaal woongenot voor 2 personen. Zomer en winter zonder belangrijke concessies. Bij het ontwerp is niet alleen aandacht besteed aan het uiterlijk maar juist ook aan optimale functionaliteit en gebruiksgemak van het interieur.

De open gevels van De Kikker aan de zonzijde (oriëntatie op het zuiden en westen) met dubbel openslaande tuindeuren garanderen een maximaal contact met de tuin wat het gevoel geeft dat je één bent met de natuur of je omgeving. Ter wille van de privacy zijn de noord- en oostzijde zoveel mogelijk gesloten gehouden. Deze gevels inclusief de toegangsdeur kunnen grenzen aan de openbare ruimte. De begane grond bestaat uit een riante woonkeuken, hal met garderobe, badkamer met douche en toilet en ruim voldoende bergruimte voor tuinspullen en eventueel om uw fiets te stallen. De afvalcontainer kan onder de luifel staan. De entresol op de verdieping biedt een ruime slaapruimte met uitzicht op de horizon en sterrenhemel. Bovendien is er ruimte voor een inloopkast, installaties (wasmachine) en een plek voor thuiswerk. 

Klein is groter

Voor de bouw van De Kikker zijn, zowel binnen als buiten, de beste en duurzame houtsoorten gebruikt zodat (onderhoudsgevoelig) schilderwerk niet nodig is. De opbouw bestaat uit 4 prefab modules die op locatie gemonteerd kunnen worden (afhankelijk van de omstandigheden duurt dit meestal 1 werkdag). De Kikker heeft de mogelijkheid om weer gedemonteerd te worden en vervolgens op een andere locatie weer opgebouwd te kunnen worden. Indien gewenst is het mogelijk om De Kikker geheel of gedeeltelijk autarkisch (zelfvoorzienend) te leveren.

Een geheel gemonteerde “Kikker” type Mansion kan sleutelklaar worden opgeleverd.

Het bruto grondoppervlak van De Kikker is circa 32 vierkant meter. De bruikbare vloeroppervlakte is circa 40 vierkante meter. De totale vloeroppervlakte binnen is circa 46,5 vierkante meter wat betekend dat dit beduidend meer is als vergelijkbare concepten. Een geheel gemonteerde “Kikker” type Mansion kan sleutelklaar worden opgeleverd. Standaard wordt De Kikker geleverd met 4 zonnepanelen en bijbehorende omvormer. Extra zonnepanelen zijn mogelijk en makkelijk toe te voegen in de glasvlakken van het dak. 

Even binnenkijken...

De badkamer is voorzien van sanitair. Verwarming, klimaatbeheersing en keuken zijn vanwege de verschillende persoonlijke voorkeuren van de gebruikers en of specifieke voorschriften van de locatie optioneel. Deze kunnen wij geïnstalleerd tegen een meerprijs aanbieden. Het vervoer kunnen wij voor u verzorgen en zal, afhankelijk van locatie en afstand apart berekend worden.

Architect: Piet Timans, Timans Architectuur
Verkoop en meer informatie: Jeroen Beukers van Soltech Holding BV