Klantverhaal familie Singh

We wilden graag een nieuwe duurzame woning in het Noord-Hollandse dorp Zwaanshoek. Vervolgens hebben wij ons samen met de architect van bureau AAP verdiept in het bouwsysteem Kingspan TEK, een bouwsysteem dat bestaat uit SIP panelen wat ons zeer aansprak. Hierna zijn wij voor de bouw van deze woning onder architectuur in zee gegaan met een van de Kingspan TEK Bouwpartners. Helaas ging dit bouwbedrijf uit Haarlem failliet waardoor wij opnieuw op zoek moesten naar een andere bouwpartner. Op aanraden van Kingspan TEK zijn wij in gesprek gegaan met Houtkonstruktie Friesland uit St. Annaparochie. Na de vorige vervelende ervaring wilden wij deze partij graag persoonlijk ontmoeten, daarom zijn we naar het hoge noorden gereden en in gesprek gegaan met Harmke en Freerk. Het gesprek verliep erg goed en na alles even op een rijtje te hebben gezet besloten wij dat dit de partij was waarmee we het traject aan wilden gaan.

Nadat we besloten hadden om met Houtkonstruktie Friesland verder te gaan kwam de tweede tegenslag: de uitbraak van COVID-19, hierdoor stegen alle prijzen aanzienlijk. Houtkonstruktie Friesland zou alleen het casco leveren en had daarnaast een partij voor afbouw aangeraden. Omdat de prijzen inmiddels behoorlijk waren gestegen, hebben wij besloten de afbouw onder eigen regie te doen. Tijdens dit spannende en voor ons nieuwe traject werd er door Houtkonstruktie Friesland goed met ons meegedacht en hebben we regelmatig contact gehad over de afbouw. Als wij tussentijds nog vragen hadden kregen wij altijd supersnel een duidelijk antwoord. Houtkonstruktie Friesland is zo goed geweest om ook de fundering voor ons uit te voeren en te regelen, terwijl ze dit in eerste instantie niet zouden doen en alleen de casco woning zouden opleveren.

Tijdens het hele traject werd er goed met ons meegedacht en de casco oplevering door Houtkonstruktie Friesland was geheel volgens planning. Ook werd toen het begon te regenen, terwijl de casco net was opgeleverd, dit netjes opgelost zodat het waterdicht was.

Uiteindelijk hadden wij ruim 1 jaar later een woning met een A++++ Label met o.a. 41 zonnepanelen, zeer hoge isolatiewaarden in het hele huis en gebruik van een bodemwarmtepomp: een van de duurzaamste woningen van Nederland.

Al met al zijn wij zeer tevreden met de open werkwijze en communicatie van Houtkonstruktie Friesland.