Kingspan TEK® Bouwsysteem 
SIPS Bouwtechniek

SIPS

SIPS Stuctural Insulated Panel System (SIPS) is een vooruitstrevende bouwtechniek met geïsoleerde constructieve panelen voor wanden en daken. SIPS is het antwoord op de scherpere bouwregelgeving, hogere bouwstandaarden en de vraag naar duurzame, snelle en lichte bouwmethoden en -materialen.

 

 

Licht bouwen

Vergeleken met bakstenen en bouwblokken zijn de panelen van het Kingspan TEK® Bouwsysteem vederlicht. Ze wegen maximaal 24 kg/m2. Daardoor zijn de panelen ideaal voor situaties waar je vastloopt met zware constructies. Het systeem is geschikt voor gebouwen tot wel 4 verdiepingen.
 

Minder koudebruggen en damp-open

Een groot pluspunt van het Kingspan TEK® Bouwsysteem is dat de isolatielaag niet wordt onderbroken door steeds terugkerende staanders. Ter plaatse loopt de isolatie van verbindingen en openingen door. Daardoor onderscheidt het systeem zich met erg goede Ψ-waarden (Psi waarden).

De waterkerende damp-openfolie heeft een bijzonder prettige eigenschap. Net als andere goede folies houdt het vocht buiten. Maar anders dan veel andere folies laat het damp van binnenuit naar buiten door. Het woonklimaat wordt daarmee veel luchtiger en aangenamer.

Uitstekende luchtdichtheid

Het systeem maakt gebruikt van unieke verbindingsveren met een geïsoleerde kern. Daardoor wordt de isolatielaag niet onderbroken. Dit garandeert aanzienlijk minder koudebruggen en maakt het mogelijk een constructie te realiseren met een uitstekende luchtdichtheid. Het systeem is daarmee ook heel geschikt als basis voor energiezuinig of energieneutraal bouwen (NOM, Passiefhuis, BENG).


 

Flexibel ontwerp

Voorbij de standaard, ook dat kenmerkt het Kingspan TEK® Bouwsysteem. Het systeem biedt voldoende ruimte voor individuele vormgeving. Hout Konstruktie Friesland denkt met je mee naar effectieve bouwoplossingen. Voor tekenwerk en constructieberekeningen hebben wij specialisten in huis. Je past het systeem toe voor wanden, al dan niet dragend, en daken van een compleet gebouw. Het past op nagenoeg alle onderconstructies.

 

Laag energieverbruik en CO2-emissies

De hoge isolatiewaarde van woning of gebouw hebben voor bewoners en gebruikers een minimale energiebehoefte tot gevolg. Naast optimaal woon- en gebruikerscomfort vertaalt zich dat naar een lage energierekening.

Het beperken van de CO2-emissies begint met het verlagen van de energiebehoefte. Het Kingspan TEK® Bouwsysteem spant daarin de kroon: het verhoogt de Rc-waarden, het zorgt voor een betere luchtdichtheid en minimaliseert koudebruggen.

 
KINGSPAN TEK

Direct naar contact