Nieuws

Alkmaarse puienprijs

Wij zijn trots! Het appartement aan de Koningsweg in Alkmaar is genomineerd voor de puienprijs 2023! Wij hebben hiervoor het casco gemaakt met behoud van een stukje monumentale gevel.

De puienprijs is een initiatief van Historisch Vereniging Alkmaar. Zij organiseren elk oneven jaar een Puienprijsverkiezing. De Puienprijsavond wordt gehouden op woensdag 15 november 2023 in het Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8 te Alkmaar. De avond begint om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.30 uur.

Wil jij ook stemmen? Klik op deze link om jouw stem uit te brengen:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrVCXJBB89exeniXvWZqs5CiHxKMe85fMyaN4xlP7Lh8UqSg/viewform 

Meer informatie over dit pand en de andere genomineerden vind je hier:
https://www.hvalkmaar.nl/puienprijs/puienprijs-2023/

Architecten: Sander Douma Architecten
Opdrachtgever: Lucas van Dal

Zonnedak bij Houtkonstruktie Friesland

St. Annaparochie 31 januari 2023

In november hebben wij de papieren ondertekend voor een zonnedak bij Houtkonstruktie Friesland. Deze week worden 266 zonnepanelen geplaatst. Dit is alweer het negende zonnedak van de Bildtse Energiecorporatie. De vrijwilligers van de Bildtse Energie Coöperatie werken samen aan onderstaande doelen:

Duurzame energie lokaal opwekken
Onze eigen energie duurzaam opwekken, dat willen we toch allemaal? Het is goed voor:Het milieu, omdat duurzame energie fossiele brandstoffen overbodig maakt en de CO2 uitstoot vermindert.
Onze portemonnee, omdat duurzaam opgewekte energie voordeliger is dan energie uit fossiele brandstoffen.
Onze omgeving, omdat we zelf bepalen waar onze energie wordt opgewekt en waar we de winst aan besteden.
Lager energie verbruik & lagere energiekosten
We creëren bewustwording op het gebied van energie bij de inwoners van het Bildt. Bilkerts gaan hierdoor nadenken over hun energieverbruik en hoe ze energie kunnen besparen. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en worden de energiekosten lager.

Meer weten over de Bildtse Energie Corporatie? Ga dan naar de website. 

Bezoek scholieren Campus Middelsee

Deze maand hadden wij scholieren van Campus Middelsee Ulbe van Houten op bezoek. Dankzij een bedrijfsbezoek kunnen scholieren zich beter verdiepen in een beroep of vervolgopleiding. Bij ons kregen ze een rondleiding door onze werkplaats en daarna mochten ze aan de slag met het schroeven van steenstrips. Wij vonden het een zeer geslaagde dag en doen ook een volgende keer graag weer mee.